
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Kuruçeşme açıklarında arıza yapan ZALTRON isimli kuru yük gemisi nedeniyle İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.
İSTANBUL (İGFA) - Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Mısır’dan Rusya’ya seyir halindeyken Kuruçeşme önlerinde makine arızası yapan 185 metre uzunluğundaki ZALTRON isimli kuru yük gemisine müdahale edildiğini duyurdu.
Açıklamada, olayın ardından KURTARMA-3, KURTARMA-5 ve KURTARMA-9 römorkörlerinin hızla bölgeye sevk edildiği belirtildi. Emniyet tedbirleri kapsamında İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı ifade edildi.
https://twitter.com/kiyiemniyet/status/2050937103102443569Ekiplerin gemiyi emniyete almak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken, gelişmelere göre boğaz trafiğinin yeniden açılacağı bildirildi.